HENSEM DAN CANTIK BELAKA

ATTENTION

Assalamualaikum..
Disini diingatkan bahawa perkara-perkara yang berkaitan dengan agama, diminta dibuat rujukan terlebih dahulu dengan orang yang lebih arif dalam bidang ini..sebelum mengambilnya sebagai rujukan..
Sekian..

!!!!!!!!!!!!!!!! MY BLOG LIST !!!!!!!!!!!!!!!!

04 November 2011

Berhati-hati Dengan Cermin Ada Muslihatnya

Assalamualaikum..

Hari ini, saya hendak kongsikan satu info yang amat penting untuk kita, terutamanya pada kaum hawa @ wanita. Hal ini berkaitan dengan cermin muka.

PERHATIAN KEPADA SEMUA KAUM WANITA
(PERKOSAAN VISUAL)

Semasa ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, akan terdapat beberapa cermin besar. Anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding akan kelihatannya seperti cermin biasa dan itu sememangnya benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit, secara jelas untuk kita memastikan permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Kita hendaklah lebih berhati-hati didalam zaman yang serba moden ini.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di kawasan orang ramai :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan hujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahawa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah!!!. Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar dan hanya memerlukan berapa saat untuk dibuat. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL"

sekian..
Sebagai Renungan..

Entri Lama : Khasiat & Kelebihan Habbatus Sauda,  Antara Pendayung Dan Si Bijak, Tips Jimat Minyak Kereta Mengapa sembah Kaabah?, Hapuskan Password Yang Tersimpan Dalam PC, Hadiah Yang Terbaik

6 comments:

komen-komen lah untuk mengeratkan silaturahim..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...