HENSEM DAN CANTIK BELAKA

ATTENTION

Assalamualaikum..
Disini diingatkan bahawa perkara-perkara yang berkaitan dengan agama, diminta dibuat rujukan terlebih dahulu dengan orang yang lebih arif dalam bidang ini..sebelum mengambilnya sebagai rujukan..
Sekian..

!!!!!!!!!!!!!!!! MY BLOG LIST !!!!!!!!!!!!!!!!

13 August 2011

Adakah Blog Anda Untuk Orang Dewasa??

Asalamualaikum..
Salam Ramadan..Melihat tajuk nya saja, pasti berbagai persoalan yang timbul di dalam fikiran kita.. Entri ini di buat kerana, semasa sibuk menjalankan operasi blogwalking..Ada banyak blog yang mengeluarkan kata-kata ini :

"The blog that you are about to view may contain content only suitable for adults. In general, Google does not review nor do we endorse the content of this or any blog"

setelah ditranslatekan
"Blog yang anda akan lihat mungkin mengandungi kandungan yang hanya sesuai untuk orang dewasa.Secara umum, Google tidak mengkaji dan kita tidak menyokong kandungan ini atau mana-mana blog"

atau dalam bentuk formalnya


Ini mengundangkan tekanan di dalam jiwa..hehehe.. Jika blog anda mengandunginya, tolong hapuskan dari blog anda.. Ia akan melambatkan pengunjung ke blog anda.. Jika terdapat pengunjung yang kurang sabar, mereka akan konfem menekan button "close tab"..hehehe.. Pasti trafik anda juga akan berkurang..

Pak Cik Google pun cakap : Google tidak mengkaji dan kita tidak menyokong kandungan ini atau mana-mana blog.. berdasarkan petikan diatas..pedihkan ayatnya.. ;)

Banyak kesannya kalau kita letak benda ini kan..hehehe.. Terdapat juga, yang tidak sedar benda ini terdapat di blog mereka dengan sengaja atau pun tidak sengaja .. Oleh itu, mari kita buat pemeriksaan di blog kita.. 

Langkah 1 : Dashboard
Langkah 2 : Settings
Langkah 3 : Basics
Langkah 4 : Adult Content? >> "NO"


sekian..
sebagai renungan..

13 comments:

  1. huuuuu, nasip blog saya blog umum.

    ReplyDelete
  2. ni boleh terjadi bila blog kita kena flag dengan orang lain yang tidak puas hati dgn blog kita jugak,.

    berhati2 ye, takut isi kandungan blog akan hilang

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum.

    betul tu..jika tenet slow terus tekan 'X' je.hehe;)

    ReplyDelete
  4. hehe memang haruslah pangkah je.hehe =) ade tak yang content suitable untk child only. haha emy nye blog mcm kanak2 je! haha =)

    ReplyDelete
  5. btol2.. kdang2 bler tenet lembap cam sipot mmg pangkah adalah jalan yg terbaik!!!

    ReplyDelete
  6. dah cek...
    belog pakcik clean...:D

    ReplyDelete
  7. Ronald : bagus2.. ;)
    pengemis cinta : waalaikumsalam..mmm a'a..hehehe..lambat menunggu kan..
    emy zulaikha : betul2..mmm nnti kta suh pak google bt.. ;)
    kaizen : sokong :)
    Xavi : bagus2.. ;)

    ReplyDelete
  8. blog elie umum..sesuai untuk semua! heheh

    ReplyDelete
  9. blog sy utk mude mudi gitewww.
    hahahaha *lah sangatttt

    ReplyDelete
  10. kdg2 pikir byk kali nk akses atau x, huh...

    ReplyDelete
  11. mybe dia nk khususkan tuk dak2 dewasa jer kot hee

    ReplyDelete
  12. sebaik blog caye xcm tuuuu..heeeee... ^ ^

    ReplyDelete

komen-komen lah untuk mengeratkan silaturahim..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...