HENSEM DAN CANTIK BELAKA

ATTENTION

Assalamualaikum..
Disini diingatkan bahawa perkara-perkara yang berkaitan dengan agama, diminta dibuat rujukan terlebih dahulu dengan orang yang lebih arif dalam bidang ini..sebelum mengambilnya sebagai rujukan..
Sekian..

!!!!!!!!!!!!!!!! MY BLOG LIST !!!!!!!!!!!!!!!!

14 June 2011

Dari Manakah Earning Nuffnang??

 
Assalamualaikum..

Hari ini, saya hendak kongsikan mengenai earning yang diperolehi daripada nuffnang.. Pasti anda berasa pelik, mengenai tajuk entri ni..Harap-harap sesuai la tajuk dengan apa yang hendak saya ceritakan..hehehe :)

Anda tahu tak earning yang anda peroleh ini datang dari mana di dalam blog anda??..Apa yang ingin dimaksudkan, ialah tempat iklan yang diletakkan oleh anda..Setelah anda tahu earning nuffnang dari mana datang, boleh la anda mengetahui kedudukan iklan yang lebih strategik di dalam blog anda. Dengan ini, anda boleh mengenalpasti tempat yang sesuai untuk meletakan iklan nuffnang..



Berdasarkan gambar ini terdapat tiga yang telah saya bulatkan iaitu:
1. LR
2. SS
3. LB

Tiga perkataan ini menunjukan kedudukan tempat iklan yang anda telah perolehi earning berdasarkan iklan-iklan yang tertentu.

1. LR
Mewakili iklan "Large Rectangle" yang bersaiz (336 x 280), biasanya diletakan pada bahagian antara petikan-petikan blog.

2. SS
Mewakili iklan "Skyscraper" yang bersaiz (160 x 300), biasanya blogger akan meletakannya ditepi sisi atau sidebar blog.

3. LB
Mewakili iklan "Leaderboard" yang bersaiz (728 x 90), yang biasanya diletakan di atas atau bawah
header.

Untuk lebih lanjut boleh rujuk disini 

Selepas anda membuat semakan pada earning..Pasti gambar seperti diatas akan muncul.. :)
Dari sini, anda boleh lah mengetahui kedudukan yang lebih sesuai untuk meletakan iklan nuffnang. Ini kerana, earning yang banyak anda perolehi adalah lokasi yang paling strategik untuk pengunjung blog anda melihat. Jika tiada earning dari mana-mana tempat, anda boleh lah mengubah untuk mencuba di tempat yang lain untuk meletakan kedudukan iklan tersebut..

sekian..
sebagai renungan..

* Semoga perkongsian ini, membantu anda untuk terus maju dalam dunia blog :)

29 comments:

  1. waa..didn't notice that before.. thanks for the info..

    ReplyDelete
  2. nice! shida pon baru tahu tntg ini beberapa yg lalu hehee :)

    ReplyDelete
  3. baru tau.. hehehe.. mashih!!

    ReplyDelete
  4. aihh arisha pun kuno dlm bab nuffnang. haha.

    ReplyDelete
  5. tq bro sbb bg info yang bagus nie...bru gua tau...tapi ada tak tip nak kasi up lagi earning nuff or cara nak dapatkan BE...hehehe

    ReplyDelete
  6. aihh, arisha pun kuno dlm hal nuffnang ni. haha.

    ReplyDelete
  7. welcome to all.. ;)
    3DDiE : insyalallah..saya pun masih belajar dalam perkara2 ini..nanti bersama kita kongsikan :)

    ReplyDelete
  8. tq bro 4 info.... lgi bro bt tips ...

    ReplyDelete
  9. Bos..rasanya terslh tu : LB =Leaderboard, LR =Large Rectangle. :) best info yg sgt berguna.
    Hari ini Pertengahan Jun, Pertengahan Tahun 2011

    ReplyDelete
  10. feyus : a'a la..tq bro..x perasan pulak..

    ReplyDelete
  11. tq sbb gtaw..sayee baru jer ltk nuffnang nie kat blog... xtaw pape pn...btw..tengs for da info...:)

    ~aisyaEcahHumaira~

    ReplyDelete
  12. ooo, mcm tu rupanye...


    jom singgah dan bace:
    segmen tu sebenarnya kann

    jom like page ni:
    Secret Propaganda

    ReplyDelete
  13. eh² . . nk tny . . cmner nk letak kat every post ? ajar kiter :)

    ReplyDelete
  14. tq 4 info...

    Nursyafeeqa >>> copy jer html iklan dr nuffnang..lps tue paste kat komen..mlalui HTML...(tetibe lak nyampuk padahal soklan bkn dituju utk sy pun..huhuh)

    ReplyDelete
  15. Nursyafeeqa : dah ada orng ajar dah..hehehe tq2
    CikNyz : X apa sharing is caring :)

    ReplyDelete
  16. nice info..taktau plak ..selalu yg ada LB je...tima kasih bnyk2.

    ReplyDelete
  17. baru Bui tahu ni..hehe..tengs yer

    ReplyDelete
  18. bagus bagus bagus, saya merenung saya merenung

    ReplyDelete
  19. LR,SS,LB...baru tauuuuuu,tengs ye :D

    ReplyDelete
  20. cmne nak naikkn untung nuffnang ek>??

    ReplyDelete
  21. ici : mmm saya x berapa tahu sngt dan still duk belajr..rasanya bagi trafik tnggi je la dan maintainkan trafic ke blog anda..nak lebih thu pergi blog yg otai2..hehehe

    ReplyDelete
  22. owh baru tawu singkatan ss, lr semua tu..tp kalau x tampal di salh satu tempat kire rugi la erk..hehe

    ReplyDelete

komen-komen lah untuk mengeratkan silaturahim..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...